Søges: læsere, der leder efter penge

Har din økonomi brug for en forårsrengøring?

Er det tiden, hvor du skal vende og dreje alt i din økonomi og kassere det der ikke længere fungere for dig?

Skal du stramme dine pengevaner op?

Tror du, at du kan finde gemte og glemte penge i din økonomi?

 

Så har jeg 7 enkle råd til dig, der lige vil give økonomien en makeover!

 

Skab et fælles overblik over økonomien

I mange parforhold er de forskellige ansvarsområder fordelt – ”du vasker tøj, og jeg ordner bil” eller ”jeg gør rent, og du klarer haven”. Det er fint og fornuftigt – problemet opstår, når denne opdeling også gælder privatøkonomien.
Det kan lede til forvirring, misforståelser, diskussioner og – i værste fald – at den ene bliver efterladt – enten i tilfælde af skilsmisse eller dødsfald – i et økonomisk ukendt landskab. Det kan undgås ved, at der mindst en gang om året holdes en fælles økonomisk dag, hvor alle kort bliver lagt på bordet.

Ryd op i dit økonomiske rod

I disse digitale tider er det muligt at have mange forskellige konti, kreditkort, MobilePay, kassekreditter og forbrugslån. Det er bedst at få ryddet op og skabe en økonomisk gennemsigtighed – det vil spare dig både for tid og penge. Notér, hvor de forskellige ting befinder sig, og notér også koderne, så det er muligt at komme til, selvom du ikke er til stede.

Gamle dokumenter samler støv

Smid ud i gamle økonomiske papirer. Der er en kollektiv overbevisning om, at man skal gennem sine papirer i 5 år. Måske har den regel aldrig været der, men den gælder i hvert fald ikke mere.
Alt kan i dag findes på nettet, så smid det ud, der ikke er tidssvarende. Indfriede pantebreve, gamle skøder, gamle selvangivelser og kommunikation med banker, kreditforeninger og skat.

Gennemgå dine forsikringer

Er du dækket godt nok, for meget, kan du få tilsvarende forsikringer med lavere præmie? Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvor du kan spare og/eller kontakt et andet forsikringsselskab – det er ofte nemmere at få billigere forsikringer som ny kunde end som eksisterende.

Find de gemte og glemte penge

Gennemgå dine faste udgifter og dit forbrug for de sidste 6 måneder og vurdér, hvilke udgifter, som er ”need to have”, og hvilke der er ”nice to have”.
Nice to have-udgifterne tager du en grundig vurdering af – vil du fortsat betale til dem, eller vil du spare beløbet op eller bruge pengene på noget, du føler, giver dig mere værdi.

Rentesatser

Udnytter du de lave rentesatser på kreditforeningslån? Betaler du høje renter på forbrugslån, som måske kan konverteres til kreditforeningslånets lave rente? Er det ikke en mulighed, så kontakt din bank og hør, hvad den kræver, for at den vil sætte renten ned på dit forbrugslån/kassekredit. Det er ofte meget lidt, der skal til, for at den vil sætte renten ned.

Pension

Kig på din pensionsopsparing og vurdér, om du/I sparer nok op til pensionsalderen. Vi lever længere, og pensionen skal varer livet ud. Det er aldrig for tidligt at lave et pensionstjek – se www.pensionsinfo.dk

 

God fornøjelse med forårsrengøringen.

 

Lone Eriksen

Del gerne dette indlæg med dit netværk. Tak